К основному контенту

Натуральні масляні маски для волосся. Мій досвід

Хочеться поділитися з вами своїм досвідом користування ефірними, і не тільки, маслами. Люблю доглядати за своїм волоссям, але останнім часом маски з полиць магазинів створюють місцевий ефект, тобто на момент миття-сушіння волосся, а сам стан волосся погіршується. Сухі і неживі кінці для мене стали не тільки слоганом із реклами, а жахом реальності. Тому я, взявши кілька довідників по арома оліям, вірішила рятувати волосся народними методами. Ось який графік собі склала, кому цікаво - прошу ))

Це моя колекція олій, невелика, але все необхідне по догляду тут є.
Сама схема така:
Тиждень 1.
Понеділок.
Ввечері нагріваю на водяній бані реп'яхову олію і наношу по всій довжині волосся, трішки підігріваю феном, одягаю поліетиленову шапочка і кутаю рушником на 30 хв. Потім змиваю шампунем і наношу на 1 хв. бальзам "Бабушка Агафья"(чудово розплутує волосся після олій). Змиваю ледь теплою водою.
Середа.
На вологе волосся наношу Гель Алое (http://sonya-polunichka.blogspot.com/2012/07/nature-republik-soothing-moisture-aloe.html) на 15 хв, споліскую.
Субота.
На 30 мл основи (олія виноградних кісточок) 4 краплі е.о.лимона (надає блиску і усуває ламкість), 3 краплі е.о. іланг-іланга (укріплює і відновлює). Наношу на кінці на 1 годину мінімум. Змиваю шампунем.

Тиждень 2.
Вівторок.
На 30 мл. основи (олія виноградних кісточок) 2 крапля е.о. чайного дерева (від випадіння), 2 краплі е.о. лаванди (від ламкості і лупи), 3 краплі е.о. розмарину (прискорює ріст волосся, усуває лупу).  Наношу на шкіру голови  на 30 хв,  потім розчісую, розподіляючи по всій довжині і залишаю ще годину. Змиваю шампунем,  наношу на 1 хв. бальзам "Бабушка Агафья". 

П'ятниця. Ввечері нагріваю на водяній бані реп'яхову олію, додаю в неї 3 краплі е. о. грейпфруту  (укріплює, проти випадіння). Наношу по всій довжині волосся, трішки підігріваю феном, одягаю поліетиленову шапочка і кутаю рушником на 30 хв. Потім змиваю шампунем.  Споліскую малиновим оцтом.
Після такої терапії волосся дуже швидко відновлюється і стає живим. Потім підтримую ефект Гелем Алое, Бальзамом і реп'яховою олією.
Дякую, що читали)

Комментарии

  1. очень полезный график! я тоже люблю эфирные масла! но самым любимым является чайное дерево, использую его для лечения волос)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Щиро дякую)) Таак, масло чайного дерева просто універсальне! Без нього не обійтися))

      Удалить
  2. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  3. Я тоже за всё натуральное!!! Самые лучшие средства для волос - создает природа!!!=)

    ОтветитьУдалить
  4. Приємно читати статтю українською!
    Дякую за поради. Знала, що олія чайного дерева корисна, але не вникала. А де можна купити її у великих кількостях,щоб на лікування волосся вистачало?
    Заходіть будь ласка і до мене в гості lysulka.blogspot.com

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Блеск для губ Elizabeth Arden Beautiful Color Luminous 10 Passion Fruit

Все люди делятся на два типа, те, которые любят помады и те, которые любят блески для губ. Согласны? ;) Я большой поклонник блесков, потом что у меня верхняя губа тонкая и блеск неплохо создает объем. Однажды мне подарили блеск для губ Elizabeth Arden Beautiful Color Luminous в оттенке 10 Passion Fruit.

Мой новый любимчик! Блеск для губ El Corazon Glamour Shine Lipgloss SH87

"Что такое хорошо, что такое плохо?" Сегодня я не буду говорить о том, что такое плохо, сегодня обсудим, что такое хорошо =) Тем более герой поста Блеск для губ El Corazon Glamour Shine Lipgloss в оттенке SH87. Забегая наперед, скажу что мне в нем понравилось абсолютно все! Начиная с дизайна упаковки - заканчивая качественными характеристиками. Блески - это моя еще давняя любовь, я лишь недавно перешла на помады, к ним я отношусь строже и в выборе категорична. Не люблю излишней липкости, горький привкус, несвежий аромат и слишком крупных или колючих блесток. По этим принципам и буду оценивать.

Rimmel Apocalips лак для губ. Апокалипсис для губ?

Все девочки такие девочки!) Это утверждение не могу не поддержать, потому что только я увидела лак для губ от Rimmel, сразу же начались восторги, мимимми какая прелесть)) Оттенок совершенно очевидные, любимый нюд на первом месте! Но, к сожалению, лаковой дамой мне побыть, оказалось, не судьба)